2013. 04. 24.

Dead Island: Riptide promó fail

A napokban fog a boltok polcaira kerülni a Techland zombis játékának folytatásaként pózoló Dead Island: Riptide. Az egymás után felbukkanó kritikák azonban meglehetősen lehangoló képet festenek az összhatásról, ami részben köszönhető annak, hogy az eladni kívánt produktum lényegében egy szemernyit sem változott az elődhöz képest, másrészt meg annyi benne a bug, mint Klendathu barlangjárataiban egy napos délután.
Ez pedig minden bizonnyal szúrja a szemét a mindenható marketingeseknek, akik nyilván nem akarják, hogy babusgatott kis kedvencük eltűnjön a süllyesztőben, mint a többi, hozzá hasonló, lustaságtól és az eredetiség teljes hiányától bűzölgő fejőgép. Ezért előszedték az egyetlen megmaradt ütőkártyájukat, ami nem más, mint a híres-neves Zombie Bait Edition nevű csomagocska. Íme:
Bezony. Mert amíg mondjuk a Colonial Marines gyűjtői kiadása egy Powerloader-t, az Injustice-é pedig egy Batman vs. Wonder Woman szobrot tartalmazott, addig a Dead Island: Riptide mellé ez jár majd. Aranyos.
Persze, ez az ügy nem újkeletű, hiszen amikor hónapokkal korábban bemutatták ezt a szobrot a nyilvánosságnak, annak rendje és módja szerint szép kis balhé kerekedett belőle. A női jogokért kardoskodók, a kritikusok, és nem kis meglepetésre maguk a játékosok jelentős hányada felháborodott ezen. Ennek pedig az lett az eredménye, hogy a kiadó Deep Silver sűrű meghajlások közepette kért bocsánatot mindenkitől, mert hogy ők igazán nem akartak ezzel megsérteni senkit a világon, meg egyébként is, az ő lelkük csupa napfény és unikornis. 
Akkor úgy tűnt, ezzel vége is ennek a történetnek, mindenki megtanulta a maga leckéjét - a kiadó azt, hogy a megosztó dolgok mostanság indokolatlanul nagy zsibongást szülnek, a játékosok pedig azt, hogyan csináljanak hülyét magukból megjátszott sértettséggel és álszent ajvékolással. Ám a dolgok most úgy állnak, hogy a Dead Island: Ripride igencsak sokat tudna profitálni egy újabb adag felhajtásból, ezért aztán, mit ad Isten, mégis beszerezhető lesz a megjelenéskor a Zombie Bait Edition. És arról sem felejtettek el gondoskodni, hogy erről az információról a játékiparban mindenki a lehető leghamarabb tudomást szerezzen.
Igazán nem tudom eldönteni, hogy most melyik fél a nagyobb marha: a kiadó, aki eredetileg úgy gondolta, jó ötlet egy ilyen szobrot pakolni a gyűjtői kiadás mellé, vagy a hisztis játékosok. Azok a hisztis játékosok, akik alig várják, hogy valami ügy kirobbanjon, hogy felháborodhassanak valamin, hogy úgy érezzék, a véleményük számít valakinek. Megértem én, hogy valakit frusztrál az, hogy egy egyszerű "ez a játék szar!" szintű hozzászólással nem tudja eléggé felhívni magára a figyelmet sehol, ezért szükség van valami más indokra, amitől aztán a mondanivalója hirtelen más megvilágításba kerül. Ha úgy tesz, mintha a saját személyét érte volna támadás, az mindjárt más tészta, mintha egyszerűen fikázna valamit, nem igaz? És mi lenne egyszerűbb annál, mint indokolatlanul felháborodni valamin, amivel aztán kifejezhetjük mélységes csalódottságunkat és sértettségünket a világ felé? 
Tényleg megértem ezeket a kis figyelemhiányos taknyosokat. 
És éppen ezért mulatok rajtuk olyan jól!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése