2015. 04. 09.

A Polygon helyettes hírszerkesztője szerint a lopás vicces dolog

SJW barátaink a Polygon nevű szennylapnál igazán magasra teszik a mércét, már ami a patkánysági szintet illeti. Vegyük példának okáért a Michael McWhertor nevű jómadarat, az online magazin helyettes hírszerkesztőjét.
Történetünk rövid, de annál tanulságosabb. Onnan indulunk, hogy a Warner Bros. kiadó a LEGO-val közösen a mai napon bejelentették legújabb játékukat, ami a LEGO Dimensions névre hallgat. Ez önmagában viszonylag kevés érdekességet tartogat, egészen addig a pillanatig, amíg fent nevezett firkászunk úgy nem döntött, hogy Twitteren beszámol a legújabb húzásáról. Saját bevallása szerint ugyanis egyetlen nappal korábban levédette magának a legodimensions.com internetcímet.
Hihetetlen véletlen, nem igaz? Kispajtásunk nyilvánvalóan belsős információk és hírek alapján cselekedett, kiszúrva a kiadóval és a LEGO-val. Ám természetesen nem pusztán annyi volt ezzel a célja, hogy megtréfáljon bárkit is, ugyanis az internetcím neki hála automatikusan átirányította a látogatókat, na hova is? Természetesen a polygon.com oldalra! A saját oldalukra. 
Milyen kedves ötlet! Elvégre hiába nem megy tisztességes eszközökkel, attól még valahogy hozni kell azokat a kattintásszámokat. És mi lehet jobb módszer erre, mint egy egyszerű csalás és domainlopás? Vagy esetleg ha megszorul szegény firkászunk, mert már egyetlen lélek sem olvassa az oldalukat, akkor még mindig el lehet adni jó pénzért a domaint a Warnernek, ugyebár.

Amerikai törvények szerint ez bűncselekmény, amennyiben valaki mindezt anyagi haszonszerzés céljából követi el. Márpedig a kattintás az internet világában egyet jelent a ropogós zöldhasúakkal. Nyilván ezzel a szennylap ügyvédei is tisztában voltak, vagy esetleg a Warner engedett meg egy telefont/e-mailt, finoman jelezve az úriembernek, hogy a szart is kiperlik belőle, amennyiben nem pattintja vissza nekik hihetetlen gyorsasággal a címet.
Itt érdemes megjegyezni, hogy igazából a kiadó is részben ludas a kialakult helyzetért, hiszen nekik kellett volna először levédetni a domain nevet. De nem tették, mert egyrészt féltek, hogy a játék híre idő előtt kiszivárog, másrészt meg talán ők sem gondolták volna, hogy az iparág egyik kiskatonája a belsős infókat felhasználva ki akar szúrni velük.
Mindenesetre az ügyvédi/kiadói szemöldökráncolástól SJW pajtásunk kellőképpen maga alá csinált, és gyorsan bejelentette, hogy igazából csak viccelni akart ezzel, az oldalt pedig azon nyomban visszaadja jogos tulajdonosának. 
Gyáva férgünk és lopótökünk javára szóljon, hogy ezen szánalmasra sikeredett magyarázata és nevetséges kifogása arról, miszerint ez csak egyfajta poén volt, valójában tényleg viccesen sült el. Mert bizony az mindig mókás, amikor ezeket a jómadarakat helyreteszi valaki. A poén csattanója Michael McWhertor volt. Köszönjük meg a bóhócnak az esti mulatságot! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése