2012. 10. 05.

Személyiségteszt

Méghozzá nem is akármilyen személyiségteszt! Ennek segítségével bárki kiderítheti, hogy milyen D&D karakter lenne belőle az egyik jól ismert, népszerű szerepjátékos dimenzióban. Faj, kaszt, tulajdonságok, jellem - mindent megtudhatunk magunkról, amit eddig csak óvatosan mertünk tippelgetni végtelenül unalmas óráink során. 130 kérdést tesz fel nekünk a rendszer - tehát ne számítsunk 2 perc alatt kitölthető karaktergenerálásra -, amely kérdésekre illik a lehető legprecízebb végeredmény kedvéért helyesen felelnünk.
Kipróbáltam, létrejöttem. Nem egészen az lettem, amire számítottam, de azért így is érdekes.

Tulajdonságok:
Strength: 9
Dexterity: 10
Constitution: 13
Intelligence: 16
Wisdom: 15
Charisma: 10
Human, True Neutral, Wizard (lvl. 5). 

Akik nincsenek tisztában az értékek jelentésével, azoknak mondom, hogy ebben a rendszerben lényegében egy 3 és 18 közötti skálán mozgunk, ahol a 10 számít az emberi átlagnak, míg a 18 jelenti a kimagasló, szinte egyedülálló tehetséget valamiben. Bevallom, a kapott értékeket itt-ott túlzónak érzem (elsősorban a karizma és intelligencia mutatóimat), de ha ezt mondja a teszt, hát üsse kő! True Neutral helyett is inkább Lawful Neutral-ra saccoltam volna magam, a Wizard kaszt meg gondolom az eléggé fölülértékelt IQ-ból következik.
Meglehet, ha legközelebb belekezdek egy vadi új Baldur's Gate végigjátszásba, önmagamat fogom indítani ezekkel a statisztikákkal. Mindenesetre ha valaki kíváncsi, milyen hős válna belőle a Forgotten Realms világában, ne legyen szégyenlős, és hozzám hasonlóan álljon neki tesztet töltögetni! Erre tessék:

12 megjegyzés:

  1. Úgyis lawful (vagy chatotic) neutral human ranger leszek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A jellem egy érdekes kérdés. Szerintem ha van valamije a rendszernek, ami pontos és működik a való világban is, az a pont ez a kategória. A lawful-neutral-chaotic, mint világhoz való hozzáállás és a good-neutral-evil, mint morális iránytű. Egyszerűen telitalálat!
      Én mindig úgy saccoltam (és valószínűleg tényleg így van), hogy a végletek rendkívül ritkák. Mert minek is felel meg egy Chaotic Evil személy? Jokernek a Batmanból! Nem jellemző, hogy sok ilyen rohangálna a világban. A Lawful Good sem túl elterjedt, akár a nyugati, akár a keleti civilizációkat nézzük. A többség valamelyik jellemzője egészen bizonyosan Neutral.
      Egyébként a True Neutral is legalább olyan ritka lehet, mint a két szélsőség. Egyszerűen nem működik és nem életképes a mai világban. Magamra ráadásul semmiképp nem úgy gondolok, mint egy True Neutral személy.
      Egyébként meg Wizard sem lennék, ha rajtam múlna a dolog.

      Törlés
    2. A szint kérdése sajnos ennél a tesztnél pusztán az életkorból jön össze. Ez viszont nyilvánvalóan pontatlan és téves eredményeket fog szülni.
      Példának okáért én tisztán emlékszem 3 darab szintlépésemre, ami azt jelenti, hogy elvileg csak 4. szinten vagyok. Mondjuk meglehet, hogy léptem máskor is, csak azok lassan gyűjtögetett XP-vel jöttek össze, és így nem voltak azonnali hatásai. Az a három viszont tuti ütött! A tavaly nyárinak azóta is nyögöm az utóhatásait...

      Törlés
    3. Hmm... Azt hiszem, elég egyértelművé tettem mostanra, hogy az AD&D rendszerével történő ön-generálás már hosszú évek óta állandó és visszatérő témám, ha nagyon unatkozom!:)
      Ezért tetszett annyira ez a teszt! Független és elfogulatlan eredmények az évek óta tartó spekulációk és kalkulációk helyett! Csúcs!:)

      Törlés
    4. Oké, akkor itt a teszt nélkül, előzetesen számított statisztikám, amit évek csiszolgatásával sikerült kikalkulálnom magamról! Erre jön ez az izé, és felrúg mindent!:)
      STR: 8
      DEX: 9
      CON: 11
      INT: 12
      WIS: 12
      CHA: 7
      Mindezek Lawful Neutral jellem mellett. Kaszt: commoner!:)

      Törlés
    5. Ugyanez részegen!
      STR: 3
      DEX: 3
      CON: 3
      INT: 3
      WIS: 22
      CHA: 1
      Jellem: Chaotic Evil. Kaszt: Drunk:)

      Törlés
  2. Kitöltöttem:) Kicsit nekem is más lett, mint amire számítottam, nem lovag lettem:(
    szóval:
    Strength- 14
    Dexterity- 17
    Constitution- 12
    Intelligence- 14
    Wisdom- 14
    Charisma- 13

    Lawful good,humans, wizards, clerics :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. És mik az általad kalkulált reális értékeid? Mi a valóság?:)))

      Törlés
  3. ezt kifelejtettem: 2. szintű, kicsit kevésnek érzem, de lehet ezért vagyok még lawful good:)
    Inkább paladin lettem volna

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez azért elég furcsa... mármint a 2. szint. Lehet, akkor mégsem csak az életkort veszi alapul, hanem más kérdések válaszai szerint is kalkulál.
      Lawful good? Azaz életedet adod egy vadidegenért, ha úgy hozza a sors, minden erőddel mások megsegítésén és jólétén ügyködsz, miközben buzgón keresed a lehetőséget, hogy az igazság és a jóság erényeit terjeszd azok közt, akikhez másképp az Ige nem érhet el? Te NYÁLGÉP!:))

      Törlés
    2. Nem áll messze a valóságtól, bár szerintem is inkább neutral:)
      Amúgy elég jól sikerült ez a karakter alkotás, hiszen emlékezz vissza, hogy mindig lovag vagy paplovag voltam, szóval ez a pap kaszt is hasonló.
      Ami a tulajdonságok értékeit illeti, valóban nem a valóságot fedi, mert mindegyiket legalább eggyel alul értékelte:))) Valóságos isten vagyok, ha az ügyességemről van szó...meg amúgy is egy atomtáp 2. szintű pap lettem, ill. vagyok hehe

      Törlés