2013. 07. 03.

LEGO 6857 - Dynamic Duo Funhouse Escape

A legújabb LEGO szerzeményem, ami az első Superheroes szériás készletem is egyben. És azt kell mondjam, igazán jó üzletet csináltam, mikor napokig tartó töprengés után rászántam magam a megvásárlására. 
A 2012-es szett 380 elemet, valamint 5 minifigurát tartalmaz, amelyek a rajongók és a gyűjtők figyelmét egyaránt felkelthetik. Köszönhető ez a remek ár/érték aránynak, hiszen a dobozzal együtt érkezik Batman, Robin, Joker, Harley Quinn és Riddler. Nincsenek töltelék emberkék, névtelen csatlósok, rendőrök, civilek. A szettben csupa nagymenő, neves szereplőt találunk, akiket külön-külön csak igen borsos összegek kicsengetése után tudnánk a polcunkra felhelyezni. Éppen ezért tűnt a készlet ideálisnak arra, hogy a LEGO szuperhősök beszerzésének első állomása legyen.
A figurákon kívül a dobozban megtaláljuk még Batman robogóját, ami bármennyire is ingatagnak tűnik, nekem személy szerint elnyerte a tetszésemet. A fő attrakció azonban maga a Funhouse, rengeteg mozgó alkatrésszel, csapóajtóval, csigával, valamint egy síneken legördülő és egy kétszárnyú kapun áttörő kocsival, ami remek ötlet, ráadásul elég jól passzol a Batman - Joker összecsapások hangulatához. A színek tekintetében a Harley Quinn-re hajazó fekete/piros dominál, itt-ott némi Riddler-es zöld és Joker-féle lila beütéssel.  A kész szerkezet a szellős kialakításnak és az elrendezésnek hála a kevés építőelem ellenére mind magasságban, mind széltében elégségesnek mondható, így az végleges formájában akár szobadíszként is megállja a helyét.
Az építéshez fel kell használnunk néhány Technic elemet, de szerencsére ezekből nincsen túl sok és nincsenek is annyira szem előtt. Ami viszont egyértelműen probléma, az a matricák szokás szerinti túlzott erőltetése. Ha jól számoltam, összesen kilencet kell fölragasztanunk különböző elemekre, ami egyesek számára biztosan csalódást keltő lehet. A magam részéről sosem voltam túlságosan a hívük, ezért aztán vagy fel sem használom őket (sok esetben ez történik), vagy beadom a derekam és jobb ötlet híján ragasztgatni kezdek. Ennél a szettnél sajnos nem sok választása van az embernek, mert a megfelelő látvány és összhatás elérése érdekében - elég nagyok és eléggé központi helyre kerülnek ahhoz, hogy a hiányuk szembetűnően zavaró lenne - kénytelenek vagyunk bevetni őket.
Összességében tehát jó vétel, ha sikerül megcsípnünk olyan 14.000 Ft közelében (durván 38 Ft/elem). Így lényegében kevesebbet fizetünk, mintha külön az öt figuráért perkáltunk volna, ráadásul a franchise babák ára idővel inkább felfelé, semmint lefelé szokott elmozdulni. Ennek köszönhetően a készlet az értékét hosszú ideig megtartja, ami azért jó dolog. De a szett ezen túl is sok pozitívumot vonultat fel, aminek köszönhetően nem csak a gyűjtők és a fanok számára válik értékessé és vonzóvá, hanem a magamfajta alkalmi vásárlóknak is, akik korábban nem kóstoltak még bele a Superheroes vonalba.
         

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése