2015. 03. 20.

Attack on Titan - élőszereplős film előzetes

Nem tagadom, féltem ettől a pillanattól. Attól, amikor befut az első előzetes az élőszereplős AoT mozifilmből, én pedig kénytelen leszek azzal szembesülni, hogy nem egy viccel vagy jópofa tréfával van dolgunk. Amikor rá kell jöjjek, nincs visszaút, nincs mentség, és végérvényesen ráléptünk arra az ösvényre, ami kacér ígéretekkel legtöbbször bosszúsághoz és csalódáshoz vezeti a gyanútlan rajongókat.
Mert hát mit is mondhatnék? Nem fűzök túlzott reményeket ehhez a változathoz. Semmi okom nincs arra, hogy bármi jóban bizakodjam. Cinikus énem pedig túlságosan sokszor csalódott már filmes adaptációkban ahhoz, hogy figyelmen kívül hagyjam keserű tapasztalataimat. 
De ne húzzuk tovább az időt, vessünk egy pillantást az első hivatalos kedvcsinálóra!

Rövidnek rövid, és kellően semmitmondó, azaz végeredményben teaser nonszensznek megteszi. Nem állítom persze, hogy nem adok majd neki egy esélyt, mikor a kétrészesre tervezett sorozat első epizódja befut (és valahogyan szert teszek egy angol feliratos változatra). De természetesen a túlzott hype-gépezettől a saját, jól felfogott érdekünkben óva intenék mindenkit. 
Reménykedni természetesen jó dolog, ám inkább maradjunk a realitások talaján. A forrásműhöz képest jelentős eltérésekre kell számítanunk a filmben, akár a történetet, akár a szereplőgárdát vesszük figyelembe, ami általában nem jelent jót. Meglátjuk - a remény hal meg utoljára!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése