2015. 09. 02.

Jimmy Kimmel is piszkosul féltékeny a videojátékokra

Jimmy Kimmel úgy döntött, odaszúr egyet annak a konkurenciának, ami pár éven belül őt és a hozzá hasonlókat egytől egyig munkanélkülivé fogja tenni. Bizony, nem nehéz kitalálni, kik lehetettek a showman legújabb célpontjai - természetesen a videojátékosok, akik egyik pillanatban félelmetes terroristáknak, rasszistáknak, sátánistáknak, elit hekkereknek, szektásoknak vannak beállítva, a másikban meg tizenéves, lusta, röhejes, visszataszító, buta idiótáknak, akiknek nincs életük. Döntsük már el végre, melyik hazug képet akarjuk ráhúzni erre az embercsoportra, kérem szépen!
Kimmel egy rövid szegmens erejéig a YouTube új, Twich.tv szerű streaming szolgáltatásáról beszél. Ebben kifejti, miszerint számára érthetetlen, miért is akarná valaki azt nézni, ahogyan egy vadidegen játszik egy videojátékkal. Íme a videó.
A dolgok tisztázása és a későbbi kérdések megválaszolása érdekében jobb, ha most felsoroljuk azokat az okokat, amelyek olyannyira felfoghatatlannak bizonyultak a műsorvezetőnek, hogy emiatt be kellett támadnia néhány százmillió embert. Mégsem szép ugyanis, ha titokban tartjuk a rejtély kulcsát - a kulcsot, amely egyértelmű mindenkinek, aki néhány másodpercnél tovább gondolkodik a megoldáson.

1. Az emberek azért néznek videojátékos streameket, mert kíváncsiak magára a játékra. Ez a módszer a legjobb arra, hogy pontos információkat kapjunk a kérdéses termékről, ha nem vagyunk biztosak abban, vajon meg akarjuk-e vásárolni vagy sem. Az írott tesztek ebben a műfajban hátrányban vannak, hiszen nem egy passzív szórakozási formáról van szó.

2. A játékok drágák. Drágák és sokan vannak. Nem mindenki engedheti meg magának azt, hogy mindegyiket beszerezze, ezért pótléknak az is megteszi, ha látjuk, ahogyan valaki más játszik vele.

3. A népszerű streamerek esetében sokszor teljesen mindegy, hogy az illető mivel játszik, mert a közönség egy tetemes része a személy miatt nézi a közvetítést, és nem feltétlenül azért, amivel éppen az illető eltölti az időt. Az emberek sokszor kíváncsiak arra, vajon az illető hogyan reagál bizonyos történeti elemekre, fordulatokra, eseményekre. 
Ezek a streamerek sokszor legalább olyan celebritásnak számítanak játékos körökben, mint azok, akikkel Jimmy Kimmel beszélget a műsorában. És annak ellenére vannak, akik nézik Kimmel műsorait, hogy történetesen nem ők beszélgetnek a kérdéses sztárral. A videojátékok esetében pont ugyanez a helyzet.

4. "Miért nézné bárki is azt, hogy valaki más videojátékkal játszik?" Remek kérdés. Vajon miért néz bárki is sportot ahelyett, hogy ő maga sportolna?

5. A videojátékok, minden más szórakozási formától eltérően ügyességet, kitartást, gyakorlást, tudást és hozzáértést követlenek meg. Egyáltalán nem egy rossz élmény, amikor egy nálunk jobb játékost figyelünk. Tanulhatunk tőle, trükköket leshetünk el, esetleg összehasonlíthatjuk a saját módszereinkkel. 


Ha valakinek vannak egyéb ötletei, amiket a mi kis Jimmy barátunk tudna hasznosítani a számára felfoghatatlan kérdés értelmezésére, az írja le nyugodtan hozzászólás formájában. Igazságtalan lenne ugyanis, ha mi, játékosok valamiféle sértődés miatt nem állnánk a dologhoz támogatóan és segítőkészen. Elvégre nehéz lehet elviselni a Kimmelhez hasonló embereknek, hogy sok millió potenciális reklámbevételt hozó szempár szívesebben néz egy vadidegent egy játékkal, ócska webkamerával és szutyok mikrofonnal, mint az ő "elit", nagy költségvetésű showműsorát!

1 megjegyzés: