2013. 06. 13.

Xbox One - slusszpoén, (nem) csak nekünk!

Még egy utolsó ebben a témában, aztán ígérem, befejezem a Microsoft konzoljának gyalázását. Legalább is a következő pofátlanságukig.
Megerősítést nyert, hogy Magyarországon nem lesz elérhető induláskor az Xbox Live szolgáltatás. Ez azért is érdekes, mert bizonyos külföldi országokhoz képest a hazai lebutított, mégis ugyanannyit kóstáló online rendszer szükséges lesz ahhoz, hogy aktiváljuk a játékainkat. Ám ennek hiányában semmilyen lehetőségünk nem is lesz arra, hogy a konzol tulajdonságai közül a DVD lejátszón kívül bármit használni tudjunk (a tévés bugyutaságok szintén nem működnek idehaza), még ha olyan mazochisták és felelőtlenek is lennénk, hogy beengedünk az otthonunkba egy kémeszközt. Ne feledkezzünk el arról az apróságról sem, hogy a nemrégiben kirobban amerikai botrány során, ahol a személyes adatokkal való visszaélés soha nem látott méreteket öltött, a Microsoft a legelsők között adta ki a birtokában lévő információkat a kormánynak.  És most emberek komolyan azt fontolgatják, hogy a cég által gyártott konzolt telepítik a nappalijuk közepébe? Elképesztő!
Szóval, év végén vásárolhatunk magunknak egy 500 eurós Blu-Ray cuccot. A hülyének is megéri, nem? Ezek után csupán arra leszek kíváncsi, a hazai boltok elég pofátlanok lesznek-e ahhoz, hogy egyáltalán az ócskavas forgalmazását megkezdjék annak megjelenésekor. Elvégre okoskodhatnak úgy, hogy biztosan akad egy-két balek, aki ennyit fizet egy olyan szerkezetért, amiről a nevét kivéve semmit nem tud. Utána meg takarózhatnak azzal, hogy "de bizony ott a felirat a dobozon, miszerint köll neki a Live, vazze!"     

2 megjegyzés:

  1. Mindig lesznek akik az első napon meg akarnak szerezni minden technikai kütyüt, ergo majd ezt is. A boltok pedig presztízst csinálnak abbók, hogy ki kezdi hamarébb árulni. Szóval tégy félre minden aggodalmat, lesz első nap (hatalmas csindradattával) és lesz vásárló is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én pedig ledőlök a székről a röhögéstől, mikor arra gondolok, milyen nagy élmény lesz az illetőnek kirakni a masinát a tévéje mellé bő egy évre porfogónak! :)
      Kár, hogy ezeket a pofára esős pillanatokat nem tudja majd rögzíteni a drágalátos Kinect-jük, amiket aztán vissza lehetne valahol nézni. Mondjuk nem szép tőlem, hogy előre örülök a nyolcéves vérpistikék nyomorán, de mit tehetek? Nem csípem a nyolcéves vérpistikéket! :)

      Törlés