2016. 07. 15.

Terrortámadás Nizzában - a média a teherautót okolja

Újabb terrortámadás Franciaországban, egészen pontosan Nizzában. A jelenlegi értesülések szerint 80-nál is több halott, és legalább 100 sebesült. Az elkövető a legfrissebb információk szerint egy 31 éves tunéziai muszlim férfi volt, akit a rendőrök tűzharcban lelőttek. Jelentések szólnak egy esetleges második terroristáról is, ám ezt hivatalosan még senki nem erősítette meg, és valószínűleg ezek a hírek épp olyan gyorsan fognak eltűnni a süllyesztőben, mint amilyen gyorsan eltűntek a hírek az orlandói támadás állítólagos második elkövetőjével kapcsolatban. A cselekményért az Iszlám Állam vállata a felelősséget.

Ám a bátor, hősies, félelmet nem ismerő média mintha ismét habozna néven nevezni az elkövetőt - vagy legalábbis annak vallását. Sőt, egyenesen az az ember érzése, mintha egy radikális teherautó tehetne mindenről, nem pedig az, aki vezette. Vessünk csak egy pillantást a címlapokra és hírekre!
A CNN-nek még ahhoz is volt bőr a képén, hogy ezzel a förmedvénnyel rukkoljon elő:
A magyar oldalak sem maradnak ám el a teherautó-fóbiával. Mintha egy csapásra mindenki megfeledkezett volna arról, hogy azt a rohadt járművet vezette valaki!
Ilyen és ehhez hasonló címeket oldalakon keresztül lehetne sorolni, de fölösleges. A média ismét bizonyította, milyen gerinctelen, gyáva, képmutató és aljas, ha néven kell nevezniük egy terrortámadás elkövetőjét. Illetve ha egy bizonyos elkövetőtípusról van szó. Mert vajon ugyanígy a teherautó kerülne a fókuszba, ha egy keresztény fundamentalista, egy KKK tag vagy egy neonáci követne el egy terrortámadást? Aligha. A kettős mérce nevetséges, gyomorforgató és felháborító.
A tettes egy iszlamista muszlim volt. A feleősséget az Iszlám Állam vállalta magára. A francia elnök válaszretorzióként a közel-keleti francia támadások számának növelését helyezte kilátásba. Vajon ha egy japán fehérneműmodell vagy egy buddhista szerzetes lenne az elkövető, akkor is ez lenne a terrorelhárítás legjobb eszköze? Mi kéne még, hogy legyen vér a pucátokban néven nevezni a terroristát? A terroristát, aki (ismétlem) egy muszlim férfi volt, tettét pedig az iszlám nevében követte el.

És itt van még egy apróság. Az állítólagos menekültválság kezdetén ugyanez a média hetekig címlapok sokaságán mutogatott egy halott arab gyereket a tengerparton, akinek a tulajdon embercsempész apja okozta a halálát. Ezzel akarták motiválni az európaiakat a cselekvésre, ezzel próbáltak együttérzést és bűntudatot kiváltani belőlük. Ez akkor - számomra érthetetlen módon - jól működött, mindenki telesírta a zsepijeit és a közösségi médián keresztül minden ismerősének tudtára adta, milyen együttérző és meghatódott a látványtól.
Ezen felbuzdulva itt van egy újabb kép, drága, egyetlen sajtó. 
Halott gyerek, Nizzából. Némiképp csalódás lehet a számotokra, hogy az illető lány, ráadásul fehér, azaz a kedvenc, általatok pátyolgatott ideológia szerint jóval kevesebbet ér, mint a tengerpari barna fiú, de azért hátha ezzel a képpel is el tudtok adni néhány extra kattintást! Meg cselekvésre buzdíthatnátok vele az embereket! Vagy ezúttal ezt nem érzitek helyénvalónak? 
Gyáva, gerinctelen férgek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése