2011. 08. 12.

306. nap: Menni vagy maradni?

Állandóan kibogozhatatlan dilemmák elé állít az élet. Mai rettenetes feladványom, amire a választ keresem: kimenjek-e a Szigetre Prodigy koncertre, vagy maradjak inkább otthon, a kellemes, békés, csöndes, meghitt, pihe-puha párnáim között? 
Nem könnyű a döntés. Érvek tucatjai sorakoznak mindkét oldalon, a mérleg két nyelve lényegében egyensúlyban áll, így nincs mit tenni, marad az intuíció. Ha mennék, vihetnék fényképezőgépet, és holnapra adott lenne a témám. Ha nem, megspórolnék egy csomó pénzt és fáradtságot. Amennyiben kihagyom, talán megbánom. De ugyanúgy megbánhatom azt is, ha elmegyek. A tömeg, a multikulti katyvasz nem vonz különösebben, viszont az is igaz, hogy elég ritkán van részem ilyenekben ahhoz, hogy ennyit még gond nélkül elviseljek. Egyedül menni elég unalmas tud lenni. De társaságban meg alkalmazkodnom kéne a többiekhez, ami szintén nem jó dolog. Egyetlen fellépő miatt biztosan megéri a sok vesződség? Évente egyszer nem éri meg a vesződség egy jó koncert miatt? 
Amint az látható, teljes a tanácstalanság. Menjek, vagy maradjak? Dönteni kell, méghozzá gyorsan, mert fogytán az idő, így ha az indulás mellett teszem le a voksot, lassan fel kell kerekednem. A napijegy durván drága, de manapság mi az, ami olcsó?  
Ó, te Mennyei Hang, kérlek, szánd meg ezt a feloldhatatlan helyzetbe került halandót, és mond el neki, mit tegyen, mert magától képtelen lesz dönteni!

2 megjegyzés:

  1. Emlékezz a tanácsra. Ha egyenlő az érv-ellenérv mérleg, akkor dobj fel egy érmét.

    (A The Prodigy nem érdemli meg. (Zárózárójel: Prodigy egy feka rapper, The Prodigy a brit elektrobanda.) Anno amikor a Sziget meghívta őket, végül cserben hagyták a közönséget és nem jöttek, csak azért, hogy ősszel külön koncertre jöjjenek, ahol egy jegy ára annyi volt, mint nyáron a Sziget jegyé, csak éppen itt a teljes bevétel az övék volt. De a Sziget pont azért jó, mert ezernyi program van egy nap.)

    VálaszTörlés
  2. Végül nem mentem ki - természetesen. Nagy dilemma volt, de végül nem bántam meg a dolgot.
    Mellesleg az utóbbi években meglepően megbízható volt a Prodigy. Emlékszem, azt az első alkalmat én is beszívtam egy kicsit, de az utóbbi néhány szigeteléskor betartották a szerződésben foglaltakat.

    VálaszTörlés