2011. 08. 16.

310. nap: Noum Ahra legendája

Fontos mérföldkőhöz értem ma. Végre megírtam a jövendőbeli könyveim előtörténetét, ami nem kis dolog, be kell látnom. Durva számításokkal is legalább tizenöt esztendeje érlelődik bennem a dolog; formálódott, alakult, finomodott, és egészen a mai napig - változott. De többé már nem! Ez biztosan a végleges verzió. Tudom, ennél jobb, érdekesebb és elborultabb már úgysem lehet, tekintettel korlátozott fantáziámra és képzelőerőmre, így meg kell elégedjek ennyivel. 
Ám most nem panaszkodni akarok! Erről szó sincs, sőt kimondottan boldog vagyok. Úgy érzem magam, mintha ez a négy oldal jelentené karrierem csúcspontját. Fél napom ment el rá, hogy befejezzem, de úgy vélem, megérte. Kicsit elnagyolt, felületes, és millió részleten átsiklom benne, de ez tudatos döntés eredménye volt. Elvégre miről szólna maga a könyv, ha mindent megírnék már ebben? Kell a hely, hogy kibonyolítsam a szálakat, hogy legyen idő megmagyarázni mindent, hogy mélységet kapjon a múlt is, ne csak a jelen. 
Ma már nincs sem kedvem, sem türelmem vesződni a korrektúrával. Ráérek azzal egy kiadós alvás után is. Azaz tulajdonképpen holnap nyeri majd el végleges formáját, a millió javítás és átírás után. De azok csak apróságok, mert a lényeg már ott van, a gépemen, lementve. 
Ez tényleg nem semmi! Ha pusztán a háttéranyag elkészítése ilyen örömet okoz, milyen lehet befejezni egy teljes könyvet? Alig várom, hogy kiderítsem! 

(Noum Ahra legendája a címe akar lenni mindannak, amiről a bejegyzés kívánt szólni. Nekem tetszik. Jól hangzik ez így!) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése