2013. 05. 21.

Xbox One bejelentés

Eljött hát a nagy nap, bejelentették az új Xbox generációt. Ugyan mókás, hogy valami olyat külön be kellett jelenteni, amire évek óta fejlesztenek játékokat, és ez köztudott volt, de mindent egy kis marketingért! 
Nézzük is, mivel akarnak minket lenyűgözni a Microsoft PR gigaágyúi! Melletük szól, hogy a PS4 hasonló konferenciájához képest itt legalább magát a konzolt bemutatták nekünk. Íme.
És most jöjjön a páratlan fícsörlista!
- Tudok rajta tévét nézni! (Illetve ez a funkció Magyarországon nem elérhető. Meg egyébként eddig furcsa mód konzol nélkül is képes voltam erre.)
- Tudok rajta sportot nézi és netezni! (Illetve ezek a funkciók sem elérhetőek Amerikán kívül, de sebaj! Netezni eddig is tudtam konzol nélkül, sportcsatornából meg annyi van, mint a szemét.)
- Skype!!!! (Amit egyébként sem használnék, még ha fegyverrel kényszerítenének, akkor sem.)
- Kinect 2.0!! (Köszi, Microsoft, hogy éveken át bétatesztelhettük az előző Kinect-et. Talán ez kivételesen működni is fog. De akár működik, akár nem, az én lakásomba biztosan nem teszi be a lábát.)
- SmartGlass!!! (Szuper! Ugyan gőzöm nincs, mi a franc ez, de biztos sokat hozzáad a tévézés élményéhez, persze konzolon.)
- Csak remélni tudom, hogy a masina dizájnjának kiagyalása közben senki nem kapott agyvérzést a hihetetlen ötletviharban!
- Visszafelé természetesen nem lesz kompatibilis, miért is lenne?
- És hogy valami jót is írjak, a kontroller legalább nem sokat változott. Hogy ugyanerről a tényről rosszat írjak, annyit mondhatok, hogy itt sem volt szükség tűzhányóagyú kreatívokra, mikor a cucc külseje szóba került.

Az always online körüli pletykákat igen szűkszavúan cáfolták. Azt ugyan szintén nem állították, hogy a gép bármiféle funkcióját tudjuk majd használni állandó netkapcsolat nélkül, de hát mit tehetünk, ez egy PR kampány, nem pedig gyóntatófülke. Az eseményen helyet foglaló, magukat újságírónak csúfoló biodíszlet tagjai közül pedig egy sem akadt, aki ezt feszegetni merészelte volna. Íme a nagybetűs "szakma", hölgyeim és uraim! 
Használt játékokról kuss, meg úgy egyébként is, mindenféle játékról kuss. Én kis naiv kocka meg azt hittem, egy játékkonzol bemutatójánál esetleg magukról a játékokról is megtudunk ezt-azt. 
Hú, lesz új Call of Duty! Örvendj, világ, újra összehordhatja a szél a szemetet! És úgy fest, a Remedy is elkurvult, és exkluzív címet jelentett be a konzolhoz. Anno mondjuk az Alan Wake is az volt, de ott legalább akadt pár mentő körülmény. Kérlek titeket srácok, ott a messzi Finnországban, ne legyetek egy újabb Bioware! Nem ér annyit az egész. Ááá! És lesz Halo tévésorozat, Steven Spielberg-gel! Azt a hét meg a nyolcszázát neki! El sem tudom mondani, mennyire nem érdekel ez sem! 
Tényleg nem tűnt fel senkinek azok közül, akik ezt az eseményt előkészítették, hogy az emberek ezzel a géppel játszani szeretnének?  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése