2011. 03. 30.

171. nap: Doppelgänger

Sosem hittem volna, hogy valaha sor kerülhet ilyenre! De most mégis azt kell mondjam, hogy a klasszikus Nincs kettő négy nélkül című Bud Spencer  - Terence Hill film alapszituációja, miszerint lehetséges két egyforma kinézetű embert találni a planéta teljesen különböző pontjain, konkrétan valósággá vált, méghozzá a szemem előtt. 
Tudom, bosszantó lehet minden egyes bejegyzés, amiben nem akarok konkrétumokat megnevezni, és most sem áll szándékomban. Mindenesetre a helyzet olyannyira zavarba ejtő a számomra, hogy lassan tényleg kezdem azt hinni, hogy a nagy, büdös multiverzum mégsem csupán random események összefüggéstelen láncából áll össze. 
És hogy még inkább részletezzem a nagy semmit, a fent nevezett alteregók nem csupán kinézetben, hanem számos egyéb tulajdonságukban is kísértetiesen hasonlítanak egymásra. 
Nekem ez az a pont, amire már nem tudok ésszerű magyarázattal szolgálni. Cserben hagy a logika, az egyetlen mentsváram az élet kihívásaival szemben -  az utolsó bástyám, amely eddig minden körülmények között hűen szolgált, és megvédett a nagy kérdések bántóan aggasztó megoldásainak sokszínűségével szemben. 
Még szerencse, hogy tegnap szintet léptem. Remélem, kapok pár pontot a Wisdom tulajdonságomra, mert ami az elmúlt napokban zajlik körülöttem, az lassan konstans fejfájást okoz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése