2011. 05. 18.

220. nap: GW hírek

Mostanra hivatalossá vált az, ami eddig csupán pletykaként terjedt a játékosok között: a Games Workshop a továbbiakban nem gyárt fémből készült modelleket. Helyette a magyar nyelvben számomra ismeretlen megfelelővel rendelkező resin anyag szolgál alapanyagul bizonyos figurákhoz. Ez természetesen azt is jelenti, hogy a továbbiakban a viszonteladók és egyéb üzletek nem rendelhetnek tőlük olyan babákat, amelyek a sokak által kedvelt, mások által gyűlölt fehér fémből készültek. Minden más ezen kívül csupán találgatás a dolgok jelenlegi állása szerint, így nincs sok értelme foglalkozni olyan kérdésekkel sem, mint hogy kiadják-e, és ha igen, mikor a régi modelleket ebből az új matériából.
Mindez csupán azért fontos, mert akik esetleg kivártak, bizonytalanok voltak és hezitáltak egyes modellek beszerzésével kapcsolatban, most jobb, ha addig aktiválják magukat, amíg a készletek kitartanak, mert többet nem lesz módjuk beszerezni őket. Persze, sokan gyanítják, hogy az egész nem szól másról, mint hogy a cég így próbál megszabadulni a felhalmozott készletektől. Nem teljesen elképzelhetetlen ez a verzió sem.
És míg az előző hír erősen két táborra osztotta a játékosokat, addig a közlemény második felének sikerült elérnie, hogy a megosztottság egy csapásra a múlté legyen. Ugyanis a fém, mint alapanyag hanyagolása mellett a GW azt is bejelentette, hogy durván 20 százalékkal megemeli a termékei árát. Hogy a két dolognak mi köze egymáshoz (elvileg a fém drágább alapanyag, mint ez a másik, ergo erre nem illene fogni a költségek emelkedését), illetve hogy a két ügynek egyáltalán van-e köze egymáshoz, arról nem szól a fáma. Mindenesetre érdekes a dolog. Mert ugyebár eddig is az egyik, ha nem a legdrágább dolgai a GW-nek voltak, így kérdéses, nem-e lépnek már át ezzel egy olyan határt, ami jelentős mértékben leapasztja majd a bevételeiket. Kiderül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése