2011. 05. 27.

229. nap: Resi(g)n

Elvileg holnaptól lehet kapni a Games Workshop új anyagból (resin) gyártott modelljeit. Hogy idehaza mikortól lesznek elérhetőek, erősen kérdéses, de ha az eddigi tendenciákat vesszük figyelembe, a készlethiány és a szállítási nehézségek most is remek kifogásként szolgálhatnak majd, ha valaki az előreláthatóan több hetes késés okait kezdené firtatni. Na, nem mintha olyan nagy vehemenciával szeretném rávetni magam az újonnan érkező figurákra, csak azért mégis furdal a kíváncsiság néhány babával kapcsolatban.
Az utóbbi időben egyébként is áttértem a grandiózus hadseregekről a kisebb létszámú csapatokra, amiben a nyilvánvaló anyagi megfontolás mellett a hangulati tényező is szerepet játszott. A tömött sorokban masírozó, ragyogóan kifestett, ámde mégis névtelen katonák látványa felemelő, ez igaz, de egyre kevésbé érzek magamban lelkesedést a hobbi ilyen jellegű aktív gyakorlására. Végtelen és reménytelen feladat lépést tartani az újabb és újabb (és egyre drágább) modellekkel és seregekkel. Mintha az ember egy tökéletes számítógépet szeretne összerakni - meglehet, abban a pillanatban pöpec a masina, de fél év múlva már olyan elavult lesz, mint annak a rendje. Így vagyok én a seregeimmel is. 
Ez azért is aggaszt, mert a Warhammer Fantasy és 40K világok igazán szimpatikusak nekem. Milyen kár, hogy a cégről, amely a jogokat birtokolja, ez már egyáltalán nem mondható el. Meglehet, ezek a babák lesznek az utolsó esélyem arra, hogy ne mondjak le teljes egészében erről a különleges és rengeteg szépséget fölvonultató hobbiról. Mármint, ha valamilyen csoda folytán még az idei évben befutnak az első szállítmányok...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése