2011. 02. 12.

125. nap: Várós

Egy igen ígéretes társasjáték, a Mansions of Madness előzetese került fel néhány videómegosztó oldalra. Mondanom sem kell, ez egyike azon címeknek, amelyek idén feltétlenül számíthatnak kitüntető figyelmemre. Nem csupán azért, mert H. P. Lovecraft miénkkel párhuzamos világában játszódik, hanem azért is, mert rendkívül érdekesnek tűnik a különböző rejtvényfejtős, logikai, nyomozós játékmenet, amelyből természetesen nem hiányozhatnak a rusnya szörnyek és az ádáz harc sem. A tréler az alábbi linken tekinthető meg.
Azért mindig megmosolyogtat, amikor komoly, felnőtt emberek végtelen elszántsággal és szigorral az arcukon úgy beszélnek egy társasjáték koncepciójáról, menetéről, hátteréről, mintha éppenséggel az atomfizika rejtelmeit próbálnák beleverni a rendetlen nebulók kobakjába. Megértem én, hogy marketing szempontból ez a megfelelő hozzáállás,  ráadásul maga a téma is kicsit komolyabb, mint egy bugyuta, vihorászós Activity, de akkor is, ez csak egy játék, könyörgöm! Minek ide tudományos magasságokba emelt okfejtés és fapofa?! 
Na de a lényeg mégis az, hogy az előzetes megjelenése csupán egy dolgot jelenthet: hogy magának a játéknak a kiadása sem várat sokat magára! 
Nagyon úgy fest, hogy lassan a 2011-es esztendő ebből a szempontból is kezd beindulni. Éppen ideje volt már...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése