2011. 02. 01.

114. nap: Kupon

Nem az első eset, hogy a kedvenc pizzázóm akciós ajánlatát kihasználva a kelleténél nagyobb mennyiségben fogyasztok e nemes étekből. Nem az első, de nem is az utolsó, ezt bizton állíthatom. 
Mert hát mi lehetne jobb egy hangulatos, téli estén annál, mint hogy bekészítünk magunk mellé egy adag remek instant teagranulátumból készített gőzölgő italt, elindítunk valami szórakoztató filmet a lejátszón, és nem mellékesen befalunk egy jó, ízletes, enyhén csípős szalámis pizzát? Odakint süvít a szél, tombolnak a nemes mínuszok, jégcsapok lógnak a sétálgató emberek füléről, de nekünk nincs gondunk semmire, csupán élvezzük a fogyasztói társadalom nyújtotta azonnal akarok mindent életérzést.
De ne kalandozzunk el túl messze az eredeti témánktól, a pizzázó akciós kínálatától. A rendszer végtelenül egyszerű: a dobozon található egy perforált kupon, amit érdemes a helyéről kihasogatni, és begyűjteni még mellé öt másik hasonló kartondarabot. Ugyanis hat darab felhasználásával a következő pizzánk ingyen van, illetve 3-3 darabot is beválthatunk egy üveg üdítőre. Én a magam részéről az első variációt tartom szimpatikusabban, no de mit várhat a kedves olvasó egy magamfajta bélpoklostól?! 
Röviden összefoglalva: együnk sok pizzát, mert ha ezt tesszük, kapunk egyet ingyen! Jól hangzik, nem tagadom, de azért vannak a dolognak hátulütő is szép számmal. Kezdeném talán azzal, hogy a pizza nem éppen arról híres, hogy egészséges kaja lenne, ezért aztán a fogyni vágyóknak szigorúan fenntartással kell(ene) kezelnie a dolgot. 
Aztán még arról sem szabad megfeledkezni, hogy a pizza, mint olyan, nem a változatosságáról híres. Persze, lehet rá millió feltétet tetetni, nem erről van szó. De a végeredmény, valahogy, mindig ugyanaz. Egyértelmű, markáns különbséget tenni közöttük nem nagyon lehet, s csupán egy szempont létezik, ami alapján osztályozni lehet őket, ha az ízről beszélünk: hogy szétmarja-e a szánkat, olyan erős, vagy szelíd, mint egy kiscica. A többi már csak apró, mellékes adalék.
Másrészt ott a nyilvánvaló átverés semmivel össze nem téveszthető bűze - egyél nálunk, csak nálunk, és meglesz a jutalmad! Legyünk őszinték: hat pizza elfogyasztása a legtöbb embernek eltart egy darabig, azaz a feltételezett átlagos körülmények mellett, a lejárati idő vége előtt ezt a kedvezményt egynél többször nem könnyű igénybe venni. Ha heti fogyasztásnak egyet tételezünk fel, akkor már nagyjából hozzuk az elvárható szintet, és nincs sem túladagolva, sem elhanyagolva a szervezetünkbe táplált zsír-és koleszterinadag. Talán valóban ez az a mennyiség, ami egész egyszerűen jól esik! Jól esik az, hogy nem kell azon gondolkodni, mi legyen a vacsora, nincs gond a terítésre, a mosogatásra, a hozzávalók beszerzésére.  Instant kaja, instant pillanatokra.
És mégis... mindezen aggályok ellenére, valamint az ésszerű keretek szándékos felrúgásának kockázatát is vállalva az ember úgy működik, hogy inkább rátesz egy lapáttal, inkább berendel még egyet. Még akkor is, ha nem nagyon, csupán kicsit éhes. Úgy is, hogy a héten ez lesz neki a harmadik. Az sem kizáró ok, hogy aznap már evett némi meleg ételt. A pizza az pizza, az ingyenpizza pedig az, aminek látszik: egy kihagyhatatlan ajánlat, amiért érdemes küzdeni, harcba menni, áldozatot hozni. Főként téli estéken, amikor a tea instant porból készül, filmnézéshez támad kedve az embernek, odakint cefetül hideg van, és a jó blogger van olyan ütődött, hogy pizzákról támad kedve bejegyzést írni, ezzel alaposan felkorbácsolva az étvágyát.
Hogy mik vannak?! Összeszámoltam, és nekem pont hat darab kuponom van! Véletlen talán, hogy éppen most gyűlt össze a szükséges mennyiség? Korántsem! Ez kemény, áldozatos, kitartó, rendíthetetlen ténykedésem eredménye, aminek gyümölcsét a mai este folyamán le is aratom!

2 megjegyzés:

  1. A pizza arról is megismerszik, hogy csak olvasni kell róla, és az ember máris megkívánja. :) Ez aztán a frankó bújtatott reklám, hogy hogy csinálják, nem tudom. :D Egy ideig borzalmasabbnál borzalmasabb pizzákat ettünk itt Koreában, pofátlanul drágán. Pont a favorizált Pizza Hut-os volt a legrosszabb, édes burgonya ízesítéssel... Aztán ráakadtunk egy olcsó és ízletes, vékony pizzát sütő árusra, pont a "falunkban", a sarkon. Szalámis mindig van. :) Pár napja meg az E-Mart (szimpla áruházlánc) pizzázójánál várakozó rengeteg ember keltette fel a figyelmünket. Hatalmas adagot adnak, dúsan megpakolva, végre európai ízekkel, és nem édesen! Szóval már két jó hely van, ahol (majdnem) autentikus ízű pizzát ehetünk. Bizony, ilyesminek is lehet örülni itt kint. :) Kezdem azt hinni, hogy ebben az országban minden megvan, ami nekem kell...:-O

    VálaszTörlés
  2. Ha pizza van, minden van!:)

    Hát igen, ez tényleg alapkaja, s ha nélkülöznöm kéne, azt hiszem, egy kicsit elveszettnek érezném magam.
    Mekkora gáz, hogy pont a Pizza Hut termékei nem ütik meg a mércét! Pedig azt hinné az ember, hogy mindenhol uniformizált, egységes recept szerint árulják a pizzáikat.
    Különben sokszor tényleg így van itt is - nem kell feltétlenül a legnagyobb nevekhez menni, ha jót akar enni az ember. Gondolom, erre a "nagy nevek" is rájöttek, ezért kezdenek bevezetni a fentihez hasonló akciókat.:)

    VálaszTörlés