2011. 01. 25.

107. nap: Hadba hívás

A Káosz rettenetes, démoni erői gyülekeznek a galaxis peremén. És a végső órában, az apokalipszis eljövetelének pillanatában csupán egyetlen mentsvára van az emberiségnek: a hősies Űrgárdisták! 

Néhány nappal ezelőtt kaptam a felkérést egy 2000 pontos Warhammer 40.000 csata megrendezésére. Nem állítom, hogy előzmény nélkül, csak úgy pottyant az ölembe a lehetőség, de mindentől függetlenül kapva kaptam az ötleten, és elkezdtem hadrendbe állítani a Space Marine seregemet. Ahogyan arra előzetesen számítottam, a rendelkezésemre álló csapatok jócskán meghaladják az előzetesen meghatározott 2000 pontot, így most komoly dilemmák előtt állok azzal kapcsolatban, hogy kiket is küldjek harcba ellenségeim legyőzése érdekében. 

Eddig ezeket az egységeket sikerült összeszednem a lakás eldugott zugaiból.
2 Land Raider
2 Dreadnought
1 Land Speeder
1 Assault Bike
3x 5 Terminator
3x10 Tactical Marine
10 Scout (5 Sniper, 5 Shotgun)
5 Devastator
5 Assault Marine
2 Space Marine Commander
1 Techmarine
Chief Librarian Tigurius

És íme egy lista azokról az egységekről, amelyek arra várnak, hogy végre-valahára összerakjam őket.
1 Land Raider
1 Predator
1 Razorback
Marneus Calgar + 4  Honour Guard
Cato Sicarius
Librarian Terminator
5 Space Marine
5 Terminator
3 Space Marine Bike
Chaplain Cassius
Chaplain on Bike
Masters of the Chapter (4 Commander)

Mint látható, képes vagyok komoly erőket megmozgatni, ha az ellenség földbe tiprásáról van szó. Sőt, azt is megkockáztatom, ha egyszer végre ráveszem magam, hogy mindent összerakjak, simán lejátszatnék akár egy Apocalypse meccset is bárki ellen. 
For the Emperor!
És ez csak egy sereg a sok közül, ami arra vár, hogy újra bevessem őket. Mert, ha emlékezetem nem csal, a Space Marine seregemhez hasonló erőket tudok felvonultatni Káoszból*, alakulnak az Orkjaim**, a Tiranidák*** alig várják, hogy pengeéles karmaikkal kionthassák ellenségeim beleit, a Witch Hunterek**** szinte teljesen kész haderővel rendelkeznek, és valahol egy viszonylag méretes Necron***** csapat is ott szunnyad elfeledve a polcomon.

*: Blood for the Blood God!

**: For Gork and/or Mork!

***: ... ... ...! (rovarok csáprágóinak csattogása)

****: For the Emperor ( jó, jó, ez már egyszer volt, de hát mit tehetek, ha folyton ezt kiabálják ezek is?!)

*****: Ezek nem beszélnek, nem kiabálnak, nem csattogtatnak csáprágókat, csak simán mindenkit lemészárolnak monológ és dráma nélkül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése