2011. 01. 27.

109. nap: Új konzol a láthatáron

A Sony ma végre bejelentette a méltán népszerű kézikonzoljának, a PSP-nek az utódát. A kicsike neve NGP (New Generation Portable), és fel van szerelve minden földi jóval. Két analóg joy, jókora (5 colos) érintőképernyő, a hátlapon touchpad díszeleg, valamint természetesen támogatja a 3G és Wifi technológiát is. A legszebb az egészben az, hogy a fejlesztők elmondása alapján a rajta futó játékok megütik a PS3 grafikai szintjét, ami igazán lenyűgöző.
A madarak karácsony környéki megjelenésről csiripelnek, azaz könnyen lehet, hogy már most, januárban eldőlt, mivel lepem meg magam idén, a szeretet ünnepén. Az eddig bejelentett játékok ugyan nem váltottak ki belőlem túl nagy izgalmat (Hot Shots Golf, Gravity Daze, Killzone, Hustle Kings, Reality Fighters, Broken, LittleBigPlanet, Resistance, Little Deviants, WipeOut, Uncharted), de bízom abban, hogy rövidesen érdekesebb címek is napvilágra kerülnek.

2 megjegyzés:

  1. Előbb jön ki a Nintendo új 3D-s kézi konzolja. Azért az is megér majd egy misét, szerintem ne hamarkodd el a döntést. Lehet, hogy én is átgondolom majd egy kézi konzol beszerzését.
    Amúgy meg mit kezdesz a régi PSP-vel? Kompatibilisek lesznek egymással? Bár az eddigi üzletpolitikákat figyelembe véve, nem igazán.

    VálaszTörlés
  2. A 3D-s cuccok, legyen szó bármiről is, kábé annyira hoznak lázba, mint a Győzike show kivágott jelenetei!:)

    A PSP-vel valószínűleg nem lesznek kompatibilisek, de ehhez már hozzászoktunk. Ez volt a helyzet sajna az X meg a PS esetében is. Mindegy, attól még a gépet ugyanúgy használom majd tovább, bár jelenleg is inkább zenét hallgatok és filmet nézek rajta, mint játszom.

    Egyébként tényleg csak akkor veszek új konzolt, ha lesz rá olyan játék, ami érdekel. Rengeteg idő van még a megjelenéséig. Meglátjuk, mire számíthatunk.

    VálaszTörlés