2011. 01. 30.

112. nap: A seregeim (majdnem) készen állnak

Egyre közeleg a napja, amikor majd a bátor, hősies, dicsőséges Space Marine-ek megütköznek a Káosz pusztító erőivel. Tegnap végre elkészült egy Predator tankom, ma pedig az utolsó darab is helyére kerül a kirakósban: összerakom a harmadik Land Raider-t is! 
Ezekkel együtt a sereglistám a következőképpen alakul majd:

HQ: 
- Space Marine Chapter Master w. Combi-Melta + Relic Blade + Artificer Armor - 180 pont

TROOPS
- Scout Squad w. Sniper Rifles - 75 pont
- Scout Squad w. Missile Launcher + Combi-Melta + Power Weapon + Melta Bombs - 115 pont

ELITE:
- Ironclad Dreadnought w. 2 Hunter-Killer Missile + Ironclad Assault Launcher + Heavy Flamer - 180 pont
- Venerable Dreadnought w. Heavy Flamer + Extra Armor - 190 pont
- Terminator Assault Squad + Land Raider (Hunter-Killer Missile + Multi-Melta + Extra Armor) - 485 pont

FAST:
- Land Speeder Storm w. Multi-Melta - 60 pont

HEAVY
- Land Raider w. Hunter-Killer Missile + Multi-Melta + Extra Armor - 285 pont
- Land Raider w. Hunter-Killer Missile + Multi-Melta + Extra Armor - 285 pont
- Predator w. Lascannons + Hunter-Killer Missile + Extra Armor - 145 pont

Ez így összesen pontosan 2000 pont. Amint látható, gyalogos egységekből gyakorlatilag a létező legkevesebbet raktam be. A Sniper osztag majd a Land Speeder-ben kezdi a csatát, a másikat pedig bepakolom az egyik Land Raider-be. A Terminátorok, természetesen a saját járművükben kezdenek majd, és hozzájuk csapom majd a parancsnokot is. Együtt elég nagyot tudnak alkotni közelharcban, ha valahogy mégis arra kerülne sor.
Mert ebből a sereglistából egyetlen dolog látszik világosan: hogy nem követek semmilyen stratégiát, nincsenek fondorlatok, nincs összetett és bonyolult tervezés - egyszerűen csak a lehető legnagyobb tűzerőt vonultatom fel a lehető legkevesebb egység bevetésével. Ha az lesz a feladat, hogy a pályán különböző pontokat foglaljak el, gondban leszek. Ha széles arcvonalat kell majd tartanom, lényegében használhatatlan az egész. Ha óriási mennyiségű, olcsó egységet küldenek rám, megnézhetem magam... De ha valaki keménykedni akar, tűzerőt és ütőképes csapatokat vonultat föl ellenem, ha azt hiszi, hogy a fegyverei erejére támaszkodva majd megnyer minden csatát, az csúnya meglepetésben fog részesülni!
Persze, olyanok, akik így gondolkodnak, lényegében nem léteznek rajtam kívül! De akkor is nagyon impozánsnak tűnik ez a felállás. Ha szerencsém van, lesz esélyem. Ha nem... legalább mulatok egy jót a füstölgő roncsok fölött görnyedezve!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése