2011. 01. 04.

86. nap: A szörny életre kelt!

Ma részleges napfogyatkozás volt kis hazánk fölött. Budapesten ebből ugyan semmit nem lehetett látni a vastag felhőréteg és a hóesés miatt, de attól még tény, hogy az esemény bekövetkezett. 
Az évezredek során bizonyosan rengeteg népcsoport kapcsolt a ritka égi tüneményhez misztikus babonákat, mások a természetfeletti erők megnyilvánulásának ékes bizonyítékát, vagy épp istenségek és démoni teremtmények hatalmának kiteljesedését vélték felfedezni benne. Az biztos, hogy egykoron rettenetes hatása lehetett az emberekre; a boszorkányság és a varázslat idejében még a legbátrabb haramiák is alighanem keresztet vetettek, s legendák, mendemondák, történetek keringtek arról, milyen pokoli rémek léphetnek át a mi ártatlan, törékeny világunkba egy-egy napfogyatkozás alkalmával. 
E régi, szép időket felelevenítve én is bemutatnék egy gyönyörűséget, amelyre pont a csillagászati kuriózum ideje alatt bukkantam. Igazi cukormázas tündi-bündi a kis drága!
Nem csalás, nem ámítás, ez egy Hell Pit Abomination! Lenyűgöző! S bár a napfogyatkozás ideje alatt született (meg bennem a gondolat, hogy be kéne egyet szereznem), a világra csupán január 15-én fogja betenni pokoli lábait, hiszen akkortól lesz kapható a boltokban. 
A Games Workshop ezzel a figurával ismét magasra tette a lécet, és már előre dörzsölöm a mancsom, mekkora élmény lesz ezt (persze némileg lebutított formában) ráereszteni egy túlbuzgó Mordheim csapatra! 
*Ide most kéretik mennydörgést és villámcsapást képzelni, no és persze a napfogyatkozást! Így teljes a borzongató élmény!*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése