2011. 01. 15.

97. nap: Microsoft Surface

Most akadtam rá erre az érdekességre. Egy érintőképernyős asztal, tele frankó alkalmazásokkal. Elfelejthetjük a billentyűzetet, búcsút inthetünk az egérnek, nincs többé szükség kábelekre vagy bármi egyébre; a PC, ahogyan mi ismerjük, lassan a múlté. Microsoft Surface a neve, és komolyan elgondolkodtam azon, hogy valahogy be kéne szerezni egyet, amint elérhetővé válik idehaza. 
A lyutúbon is rengeteg bemutató videót találtam róla, ez talán a kedvencem közülük.
Klikk
Azt láthatjuk, hogyan ültetik át a jó, öreg szerepjátékokat modern környezetbe, a mai elvárásokhoz igazítva. Maga a folyamat nincs igazán ínyemre, hiszen semmi nem pótolhatja a ceruzával összefirkált karakterlapokat, a millió táblázatot és a valódi kockadobálás élményét, de a végeredmény, ettől függetlenül káprázatosan sikerült. És az a legszebb az egészben, hogy a mai mobilokhoz hasonlóan csak a fejlesztők ötletei szabnak korlátot annak, mit is hozhatunk ki a masinából.
Itt egy másik videó arról, mire is használhatja ezt egy "normál" felhasználó.
Meglehet, az utóbbi pár nap okozza, hogy ennyire rákattantam a különböző kütyükre. De abban is lassan biztosak lehetünk, hogy egy évtizeden belül elérjük azt a technológiai szintet, amit eddig csak sci-fi filmekben láthattunk. És arról sem szabad megfeledkezni, hogy a Microsoft mellett nyilván a többi multi, így az Apple, a Sony, meg az összes többi nagy név sem hagyta  abba a fejlesztéseket. Már csak tényleg a holografikus megoldások hiányoznak, és teljes lesz a lista.
S hogy vajon mindez a sok csodálatos fejlesztés képes lesz valaha is helyettesíteni egy könyvet vagy egy kellemes sétát a természet lágy ölén? Aligha. De legalább már akkor sem fogunk unatkozni, ha odakint esik az eső, és zárva van a könyvtár!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése