2010. 12. 04.

55. nap: Tervek - Olifánt

Kicsit talán korai még, de én ma elkezdtem tervezgetni, mivel is fogom elütni a karácsony alatti üresjáratot. És arra jutottam, hogy a lehető legjobb program a festés lesz! 
Nem, nem a lakásnak állok neki - bár arra is ráférne -, hanem néhány modellnek, amelyeket már korábban összeraktam, de a csinosítgatásukra mindeddig nem kerítettem sort. Ebben a lustaság viszonylag csekély szerepet játszott; inkább arról van szó, hogy az igazán impozáns figurák, lények, szörnyek elkészítéséhez nem éreztem elég jónak magam. Hiszen hatalmas gyakorlatot, kézügyességet, türelmet és némi tehetséget is igényel ez a költséges és időigényes hobbi, így aztán az ember nem engedheti meg magának, hogy túl sokat hibázzon élesben. Az is igaz, persze, hogy teljesen eltérő technikákat igényelnek a kisebb és a nagyobb modellek. Ráadásul kínosan megcsappantak a festékeim, és megfelelő méretű ecsetből is kezdek kifogyni. Ideje hát, hogy leporoljam az íróasztalomat, feltöltsem a készleteimet, és nekilássak az alkotásnak!
Kiválasztottam az egyik kedvencem lett: egy GW-s olifánt, teljes legénységgel! Tartok tőle, hogy legalább egy hetes munka lesz elkészíteni, de eltökéltem magam a terv végrehajtására! Jövő héten beszerzek mindent, ami hiányzik hozzá, és amint beköszöntenek az ünnepek, nekiállok festegetni. Bízom abban, hogy a végeredmény elnyeri majd a saját és mások tetszését is, s ha ez így lesz, akkor jöhet majd a többi modell is, szép sorjában. 
Ám addig van hátra egy kis idő, így addig feleleveníthetem az összes, általam ismert eljárást a figurák élethűvé varázsolására. Még szerencse, hogy rendesen el vagyok látva megfelelő szakirodalommal!
A "nyers" alap:
És szeretném, ha a befejezett produktum valami ilyesmi lenne:
Meglátjuk, mi sül ki ebből a tervből!


2 megjegyzés:

  1. Magamról tudom: ez a befelé fordulás semmi jót nem szül. Két festős szeánsz között menj azért ki, igyál egy pohár forralt bort valami karácsonyi vásárban, nézd a népeket, amint éppen konzumálnak ezerrel. Tanulságos az is! Vagy írj egy reflexiót valamely fantasy-ról, gótikus regényről, Bierce-ről, akármiről, ami érdekel. Bocsi, ez egy csöppet tanárosra sikeredett.

    VálaszTörlés
  2. A karácsony nekem mindig egy kicsit depresszív, ezért gondoltam, hogy jó ötlet lenne idén valami kreatívval lefoglalni magam. Meg már majdnem két éve ilyen állapotban van szegény szörnyella, ideje lenne kezdeni vele valamit.
    De igazad van, persze, ráadásul annyi mindenről tudnék most kritikát és elemzést írni... Meg jó lenne tényleg elkezdeni valamelyik könyvemet... Meg néha érdekes élmény emberek között tartózkodni, elismerem!:)

    VálaszTörlés