2010. 11. 04.

25. nap: A leg-leg-leg!

Nem vagyok híve az olyannyira elterjedt Minden idők legrosszabb...! akármije listáknak. Ezek mindig szubjektív dolgok, s a világ elég nagy ahhoz, hogy bármilyen vacak, ócska, értéktelen vagy jellegtelen legyen valami, az azért egyeseknek egészen biztosan tetszeni fog. Ha másért nem, hát azért, hogy szembe menjen a többség ízlésvilágával. Vagy esetleg az alkotók közeli hozzátartozói.
S ugyanez vonatkozik a Legjobb...! listákra is. A konformitás sokak számára veszélyes és elítélendő dolog, így tűzzel-vassal küzdenek ellene. Akkor is, ha ezzel konfliktusba kerülnek önmagukkal, ízlésvilágukkal, hitükkel. Következésképpen minden állítás, ami szerint valami valamiben a csúcstartók közé sorolható, sosem fog osztatlan egyetértést kiváltani a közönségből.
Ennek ellenére most úgy érzem, találtam valamit, ami akár egyszerre két kategóriában is az abszolút élmezőnybe tartozik. Ezek pedig a Minden idők legrosszabb filmes jelenete, továbbá a Minden idők legrosszabb színészi alakítása csoportok. Íme:
Ha jobban belegondolok, akár még a Minden idők legrosszabb reakciója díjra is esélyes lehet e rövidke szösszenet. Nem akármilyen teljesítmény, s mindössze 20 másodpercről van szó!

2 megjegyzés:

  1. Azért ezekben a kategóriákban is lenne egy kis tülekedés! V.ö. korai Jean-Claude van Damme filmek, Steven Seagal ... :-)

    VálaszTörlés
  2. Bezony, sok-sok klasszikus alakítás, színészi játék és mélység. A mozgókép csodálatos világa!:)
    Azt azért az én jelenetem védelmében, és nagyságának érzékeltetése érdekében el kell mondanom, hogy éppen indulófélben voltam, amikor rábukkantam. Ennek pedig a következménye az lett, hogy a zsúfolt utcán végig konstans röhögőgörccsel birkóztam, ami azért már jelent valamit. A színészóriás homlokán látható légy pedig esélyes a Legjobb mellékszereplő! megtisztelő díjára is!

    VálaszTörlés