2010. 11. 12.

33. nap: Alibi

Fárasztó egy nap volt ez! Sajog minden porcikám, izomláz gyötör, csupa sár valamennyi ruhadarabom, és ennek ellenére nem sikerült teljesíteni a kitűzött cél(oka)t. Izgalmas kirándulásnak indult, de aztán a szeszélyes időjárás, valamit a járhatatlanul csúszós, latyakos utak meghiúsítottak bennünket abban, hogy megmásszuk a hegyeket, leereszkedjünk a völgyekbe, barlangnyílásokat és várromokat látogassunk meg.
A fenti kép egy hatalmas kudarc! Ugyanis nem képes visszaadni, hogy milyen rettenetes volt a dőlésszög, amit megmásztunk azért, hogy elérjük a fotó készítésének pontját. És mindjárt a legelején! Továbbá, ha hozzávesszük a meredekhez a csúszós avart és a nedves, agyagos talajt, máris érthetővé válik, miért volt olyan epikus, egyben reménytelen a mi küzdelmünk!
Azért így is módunkban állt remek fotókat készíteni, még ha nem is sikerült teljesíteni a kitűzött célokat.
Erről a rönkről, tuskóról, fadarabról Attila sokkalta jobb képeket készített nálam! A saját kattintások közül ez a fenti volt az egyetlen, amely méltónak bizonyult a megjelenítéshez.
És a kedvencem! A tarantula, madárpók, Vérpók rejtekhelyét sikerült a fönti képen megcsípni! Elképzelem, ahogyan a bejáratot fátyolozó háló mögül figyelt minket, a két leendő prédát, s csupán az alkalomra várt, hogy lecsapjon ránk! Szerencsére végül is megúsztuk a mindent lehengerlő rohamot, de szerintem csak egy hajszálon múlt az életünk!

És ezzel zárom is mára a blogot. Ahogy a cím is mutatja, ezt legfeljebb csak egy gyenge alibi-bejegyzéskének tekinthetjük. Ha jól emlékszem, valahol mintha már említettem volna, mennyire fárasztó volt számomra ez a mai nap, ezért lett ennyi az annyi. Amennyiben nem alszom át a holnapot, úgy talán írok majd erről a túráról bővebben is. De most egy jókora durmolás következik!

2 megjegyzés:

  1. A mohás kép zseniális! Meg kell néznem A-t, mert ha ott még jobbak vannak ...!!

    VálaszTörlés
  2. Tényleg jobb képei vannak, közeliek, tiszták, megfelelő fókusszal. Csak egy mázli volt, hogy nekem ez az egy jól sikerült!:)

    VálaszTörlés