2010. 11. 11.
32. nap: A végső kérdés
Mmm! Mályvacukor! Az atombomba és a napalm után az emberiség harmadik legnagyszerűbb találmánya! Három különböző csomagolás, három eltérő ízesítés - egyetlen jeles alkalomra, karácsonyra!
Nem biztos, hogy egyértelműen itt lenne már az ideje az ünnepi előkészületeknek és vásárlásnak. De ha a boltokban ezt árulják, akkor biztosan így van rendjén minden, hiszen ők tuti jobban tudják minálunk, egyszerű halandóknál!
Csak egyetlen dolgot nem értek! Az amcsi filmekben, a tábortűz körbeülése közben miért égetik meg nyársra tűzve a mályvacukrot, mint valami elvetemült boszorkát a középkorban? Attól jobb lesz az aromája? Vagy kicsit megolvad, és úgy még finomabb? Karamellizálják a cukrot, ezzel egy édes bevonatot képezve a falaton? Vagy az ő mályvájukat eleve nyersen húzzák karóba, és az égetés folyamata által nyeri el az édesség a végleges formáját, ízét?
A kérdés súlya alatt roskadozva szükségem van azonnali energiára! Van is kéznél három csomag mályvacukrom...
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Lefogadom: három eltérő ízesítés ...!!! :-)
VálaszTörlésTelitalálat!:)
VálaszTörlésBár az igazság az, hogy semmi különbség nem volt köztük ízben, csak külalakban. Ráadásul gondolkodóba ejtett az egyik (s csak az egyik) tasak hátoldalára nyomtatott szöveg, miszerint: "A gyermekek tevékenységére és figyelmére káros hatást gyakorolhat"!
Ezek úgy néznek ki, mint valami reaktor tömítőgumik...
VálaszTörlésFene a beled,bööö :)
Kingstone: Az ízük is pontosan olyan volt!:)
VálaszTörlésAz idióta amerikai filmekben láttam mályvacukrot. Mindig szerettem volna kipróbálni, de a saslikolt-karamellizált verzió nem igazán vonz. :) Viszont pár napja itt kint Koreában megittam az első forró csokimat, hófehér marshmallov darabkákkal. Sajnos azt kell hogy mondjam: ISTENI VOLT!
VálaszTörlésMira: Magyarországon talán 2 éve láttam először a boltokban, azóta nagyon kedvelem azt az étket! A mályvacukros forró csoki ötlete pedig zseniális! Mostantól nyitva tartom a szemem, hátha valahol megpillantok valami ilyesfélét én is!
VálaszTörlésDunkin Donuts. Valamikor volt Budapesten is. Mivel nem valószínű, hogy a közeljövőben üzleti vállalkozásba kezdenek otthon, javaslom a 'by own hand made' megoldást. Semleges ízű pillét darabolj fel apró kockákra, csinálj egy isteni instanst kakaót, - figyeled, már nem is merem ajánlani a jó öreg tiszta kakaópor, kristálycukor, pici tej kutyulékot, az igazit, a gyermekkorunkból! - és pottyantsd bele a mályvadarabkákat a forró italba. Kellő átszottyosodás után fogyasztható. :)
VálaszTörlésAjjaj... rettentően megjött ehhez a kedvem! De sebaj, vesszen a fogyókúra! Hmm... belegondolva milyen remek lehet egy ilyet elszürcsölni egy karácsony esti napon! odakint szakad a hó, a tévében ezredszer is leadják ugyanazokat a filmeket, mint az elmúlt tíz karácsony alkalmából, én pedig csak hátradőlök, és mályvacukros forró csokit kortyolok a meleg szobában! Mellé esetleg diós guba-meggyes pite kombó!
VálaszTörlésHú... ezt leírni volt olyan rettenetes, mint amikor a fogyókúra közepén Gordon Ramsay főzőműsort néztem a lyutúbon!:)