2010. 11. 25.

46. nap: Önreflexió

Az utóbbi napokban elkövetett bejegyzéseimet átfutva meglepetten vettem észre, hogy azokban legalább olyan gyakran foglalkozom a tegnap történéseivel, mint a mával, ami azért némiképp lehangoló. Hiszen egy blog mégiscsak az aktuálisról, a jelenről, a friss dolgokról kéne, hogy szóljon, s nem pedig a távoli időkbe révedve a múlt eseményeit felelevenítve merengenie az emlékek csalóka rengetegében.
Illetlenség, ha az ember arról ír, ami az előző napon esett meg vele, amikor pedig a pillanat sokkal izgalmasabb minden másnál. Udvariatlanság, amikor visszatekintünk ahelyett, hogy tükröt tartanánk magunknak, és leírnánk a látottakat. Lustaság, amikor csak azért nem közlünk le valamit a történése pillanatában, mert tudjuk, holnapra is kell egy bejegyzés. 
Ez utóbbi, természetesen jóval súlyosabb érv nálam, a lustaság manifesztumánál, mint az összes többi együttvéve. Ha az a csoda történik meg velem, hogy egyetlen napon több olyan dolog is fölbukkan, ami ide kívánkozna, inkább várok vele, amíg eljön a másnap, a holnap. És így keletkeznek a Tegnap esett meg velem X és Y esemény... kezdetű bejegyzéseim. Elsőre talán nem is igazán láttam át, mekkora feladat is lesz ezt az Egy évet megvalósítani. De alakul a dolog, kezd minden a helyére kerülni.
És azt sem szeretném, ha túlságosan egy irányba menne el a dolog. Unalmas, jellegtelen életemben nem mindig történnek említésre méltó események, de ilyenkor is ellent kell állnom a kísértésnek, és vigyázni, nehogy teletömjem a blogot tesztekkel, leírásokkal, elemzésekkel. Az a könnyebbik út, a járhatóbb út, az egyszerűbb út.
De ezt a feladatot a kitűzése pillanatától komolyan gondoltam, habár egyáltalán nem vagyok meggyőződve arról, hogy sikerül majd teljesítenem. És nem azért, mert nincs kedvem írni, hanem mert nincs semmi aktuális, amiről egyes napokon be lehetne számolni. Legalább is akkor, ha szeretnék valamit megőrizni az inkognitóm maradványaiból.
Tehát eldöntöttem: mostantól a mának él a blog, elég volt a fondorlatos, kivárásos megoldásokból, a lustaságból, a lazaságból! Ha megtehetem, minden a lehető leghamarabb kikerül majd ide, bár azért néhány teszt fel-felbukkan majd néhanapján. Az az eredeti koncepciómban is jelen voltak, ráadásul néha tényleg rettentő kevés, említésre, blogbejegyzésre méltó dologgal találkozom. 
Ilyen volt ez a mai nap is.
Ezért született meg, színtiszta kényszerűségből ez a bejegyzés. 
Az utóhatásaival meg majd ráérek holnap foglalkozni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése