2010. 11. 08.

29. nap: A nap hallgatója


A címben nevezett személy én lennék, legalább is a Class FM Morning Show című műsorában engem választottak ki erre a megtisztelő titulusra a délelőtt folyamán. Mindezt pedig egy sms küldésével értem el, a jutalmam pedig ajándékcsomag lesz, amikor majd megérkezik.
Ez a váratlan és kellemes esemény nem csupán megvidámította számomra ezt a hétfőt, hanem egyben keresztülhúzta a mára tervezett bejegyzésem megírásának tervét is. Sebaj, majd legközelebb! Hiszen nem sürget semmi és senki, az Egy évem döntő hányada még előttem áll. Viszont amellett már nem mehetek el szó nélkül, hogy ismételten a szerencse témakörét kell körbejárnom, a 24., majd a 28. nap után immár harmadszor. Kicsit olyan ez, mintha egy szinusz-görbére ültetett volna valaki, és a tegnapi zuhanás után ismét a csúcsokat kezdeném ostromolni. A helyzet számomra új, olvasóimnak pedig valószínűleg kezd unalmassá válni, így most abban bízom, hogy ezzel véget ér a száguldás, és beállok egy állandó szintre, különösebb elmozdulások és kilengések nélkül. A rosszat már ismerem, felőlem lehetek újra az örök balszerencsés, nincs ezzel semmi problémám. Ha pedig abban a csodában lehet részem, hogy utamat a csúcson abbahagyván ott is maradok még egy darabig, nos... mindent meg lehet ám szokni!
Persze a Nap Hallgatójaként (nem akarom túlragozni a dolgot, és szeretném leszögezni, hogy nem szálltam el magamtól, és a nagy kezdőbetűkkel sem emberi nagyságomra utaltam...) elgondolkodtam azon, mi is történhetett valójában. Két alternatíva létezik. Egyrészt vagy annyira zseniális sms-t írtam, hogy nem volt kérdéses a dolog (hiszen a NAP HALLGATÓJA attól a NAP HALLGATÓJA, hogy erre képes kell legyen!).
A második lehetőség az, hogy a tegnapi fölháborodásom után a szerencse istenasszonya végre magába nézett, és rájött, hogy A NAP HALLGATÓJÁVAL nem lehet csak úgy szórakozni, neki alanyi jogon járnak bizonyos dolgok, és elérkezett a pillanat, hogy égi létezése minden szikrájával jóvá tegye, átfordítsa eddigi pech-szériámat. A NAP HALLGATÓJA mostantól szerencsés lesz, ha bele is pusztul a világ!
De a tréfát félretéve tényleg jópofa volt a délelőtt, főleg annak fényében, hogy tegnap oly csúfondárosan befürödtem a kedvenc programommal, és kifakadtam Lady Luck szeszélyei ellen. Hogy lesznek-e további hegyek és völgyek? Ezt természetesen nem tudhatom. De az már mindenesetre bizonyosan látszik, hogy Fortuna istennőre illik az angolból jól ismert, szellemes "attention whore" megnevezés!

4 megjegyzés:

  1. Na ezt se gondoltam volna, hogy a Balázsékat hallgatod reggel:)
    A legizgalmasabb kimaradt... mi volt az sms-ben???!!!

    VálaszTörlés
  2. Pedig de!:)
    Mellesleg a tegNAP HALLGATÓJA üzenetei egytől egyik zseniálisak! Most pont azt az egyet kiemelni igazságtalanság lenne a többi frenetikus sms közül!

    VálaszTörlés
  3. Lásd, Fortuna ikonológiája valamelyik (2.?) Ikonológia és műértelmezés kötetben!

    VálaszTörlés
  4. SK: Ezen fölbuzdulva elolvastam Knapp Éva Rimay János Fortuna-Occasio verselemzését. Illetve azon belül a "Fortuna-téma az európai irodalomban" részt. És tényleg. Nohát! Beletrafáltam!:)

    VálaszTörlés